Biografie

Mijn naam is Pines Nuku en ik ben geboren in Albanië. Na mijn diplomering als violist, heb ik mijn land verlaten en ben ik in 1995 klinische psychologie gaan studeren. Eerst in Italië en later in de VS. Na het behalen van mijn diploma in de klinische psychologie, heb ik een aantal jaren onderzoek binnen het domein van experimentele psychologie gedaan. Uiteindelijk ben ik in 2008 in Nijmegen gepromoveerd.

Sinds 2007 werk ik als psycholoog bij Reinier van Arkel waar ik zowel de opleiding tot GZ-psycholoog en vervolgens de opleiding tot Klinisch Psycholoog / Psychotherapeut heb gevolgd. Ondanks het brede scala aan interesses binnen mijn vak, heb ik mij in de afgelopen jaren met name op de diagnostiek van complexe vraagstukken gericht. Ook heb ik mij laten specialiseren in de behandeling van emotionele stoornissen en trauma. Naast het werken met cliënten ben ik tevens docent bij de RINO.

Praktijk

Sinds 2009 heb ik een kleinschalige praktijk opgericht omdat ik een directe en persoonlijke impact wilden hebben op de mentale gezondheid van anderen. Sindsdien heb ik in samenwerking met mijn collega’s en klein netwerk opgebouwd om specialistische zorg aan gezinnen, kinderen, jongeren, volwassenen met denk- en emotie- en denkproblemen te mogen bieden. Vaak zorgen zulke problemen ook voor relatieproblemen of problemen in het dagelijkse functioneren. Omdat ik in de menselijke veerkracht en weerbaarheid geloof, richt ik mij voornamelijk op herstel; herstel van klachten en herstel van het persoonlijk functioneren. Iedereen kan een dip in zijn leven ervaren en iedereen verdient steun om het verloren balans terug te vinden; ook wanneer de klachten wellicht nooit volledig weg kunnen gaan. In mijn praktijk samen beslissen speelt zich af tijdens de gehele behandeling: vooraf expliciet bespreken van de keuzes, samen het bepalen van de zorgbehoefte en het behandeldoel, samen afwegen van diagnostiek- en behandelopties samen de behandeling evalueren en bijstellen waar nodig.

Netwerk

Ik ben voornamelijk actief in regio Zuid-Holland Zuid. Binnen de Stichting 1nP werk ik met collega dhr. Hero Breukel (Sociaal Psychiatrisch verpleegkundige) met mevr. Martine Schouten (Sociaal Psychiatrisch verpleegkundige) en mevr. Angelique de Groot (Sociaal Psychiatrisch verpleegkundige) samen. Daarbuiten werk ik samen met verschillende hulpverleners, met name met mevr. Jolien Tuijl (Psychiater), met mevr. Karin Videc (Psychiater) en ook mevr. Irma Cefo (Psychiater). Ook werk is samen met en ben ik inhoudelijk adviseur van verschillende instellingen en huisartsenpraktijken zoals Helius MC Hellevoetsluis en Helius MC Middelharnis.